Marias berättelse
2016-08-22
Julias brev
2020-05-06

”Jag vet inte hur det började, när han slog mig första gången. En dag insåg jag bara att jag var rädd för honom och att hela mitt liv gick ut på att göra allt rätt för att han inte skulle bli arg. Han tyckte inte om mina vänner eller min familj så ju längre tiden gick ju mindre träffade jag dem. Våldet trappades upp och det verkade nästan som han njöt av att se mig må dåligt. En kväll skar han mig i armen för att skrämma mig men det ville inte sluta blöda. Till sist gick han med på att köra mig till sjukhuset. Väl där så såg sköterskan när hon tog av min tröja alla andra blåmärken efter misshandel som varit. Det blev en anmälan. Jag hade inte pratat med någon tidigare om vad han utsatt mig för så vid polisförhöret var jag inte redo att berätta. Allt lades ner. Jag hade inte längre någon kvar i min omgivning och jag vågade inte driva det ensam. Min ork var slut och det var lättare att bara gå tillbaka till mannen som ändå tagit över mitt liv.”

Hjälp Nya Vingar att hjälpa de ensamma och utsatta kvinnor som lever i livsfarliga relationer. Alla har rätt till ett liv i trygghet!
Det kostar 100kr att bli stödmedlem.
Bg-nr 5138-8312
Swish nummer 123 218 05 78