Välkommen till Nya Vingar.
2016-08-22
Anonym berättelse
2016-08-22

” Det är en vanlig onsdag när han ringer och säger att han måste jobba över, hon ser sin chans att fly. I 12 år har han slagit henne, inte varje dag men rädslan av att han ska göra det har hon burit på varje dag. Hon tar fram den gömda resväskan som finns i källaren, hon tar oss barn i handen och vi går mot stationen. Hon är stressad och manar på oss att skynda oss. Väl framme går hon för att köpa biljetter, jag ser hennes uttryck när hon tittar om och om igen på skärmen. Vi går till en bankomat, jag förstår att något är fel på kortet. Hon brister i gråt. Sakta går vi hem igen, trots att vi inte ens varit borta en halvtimma så står han där på uppfarten. Jag ser rädslan i mammas ögon när hon ser honom. Vi går alla tysta in. Mamma ber mig ta med min bror och låsa om oss på rummet, hon säger det tyst så han inte ska höra. Jag tar min bror i handen och går mot mitt rum då springer mamma i kapp oss och kramar oss, hon tittar mig djupt i ögonen och säger att hon älskar mig.
Pappa sitter lugnt i vardagsrummet och tittar på oss.
Det är sista gången jag ser min mamma i livet.
Den kvällen slår min pappa ihjäl min mamma. Myndigheterna blundade när hon försökte söka hjälp. När hon skulle fly hade han tömt hennes konto.” /Maria

Nya Vingar finns nu för att stötta utsatta kvinnor, Nya Vingar hade kunnat betala den kvinnan och hennes barns biljetter då hade hon levt i dag, var med och gör skillnad!
Det kostar 100kr att bli stödmedlem.
Bg-nr 5138-8312
Swish nummer 123 218 05 78